Timmerfabriek Homan Enter

Kozijnen – Deuren – Trappen

Timmerfabriek Homan B.V.

Timmerfabriek Homan heeft een breed assortiment, gespecialiseerd in kozijnen, ramen, deuren en trappen voor nieuwbouw en renovatie werk. Kwaliteit, duurzaamheid, service & persoonlijk contact zijn al sinds 1982 de drijfveren waarop wij continu groeien en innoveren.

Wij dragen een eigen klassieke lijn met o.a. kraal profiel, duivenjager en weldorpel. We leveren zowel middelgrote series als kleine aantal, dit alles onder KOMO garantie, wij gebruiken FSC & PEFC gecertificeerd hout en onze producten dragen het Politie Keurmerk.

Gesitueerd in het nijvere Twentse dorp Enter, gelegen op steenworp afstand van de A1, zijn wij perfect in staat om onze klanten wijdt en breed te bedienen.

Service door investering…

Onze klantenkring bestaat uit aannemingsbedrijven van klein tot groot, architecten, constructiebedrijven en de particuliere markt. Sinds de oprichting in 1982 heeft Timmerfabriek Homan een constante groei doorgemaakt. Deze groei is mede te danken aan het investeren in steeds nieuwere machines en technieken en het toepassen van verbeterde methodes om flexibeler, nauwkeuriger en sneller te produceren.

Hierom kunnen wij onze klanten beter en beter van dienst zijn, inspelen op uw wensen en onze service hoogwaardig houden. We gaan graag het gesprek aan, waarin u kan rekenen op eerlijk en betrouwbaar advies.

Onze werkwijze…

Na uw aanvraag te hebben ontvangen en besproken worden alle door u aangeleverde gegevens betreffende kozijnen, ramen en deuren in ons computersysteem verwerkt waarna de calculatie – offerte – kozijn tekening en werkvoorbereiding gemaakt worden. Binnen enkele dagen kunnen wij u de offerte doen toekomen. Na uw goedkeuring kan de productie worden opgestart.

Fabricage Proces
Zorgvuldig geselecteerde houtsoorten worden, in een samenspel van werkvoorbereidingslijsten , C.N.C. gestuurde machines en vakbekwame mensen tot perfecte kozijnonderdelen gefabriceerd, die na een tweede controle samengevoegd worden tot hoogwaardige kozijnen, ramen en deuren. Vervolgens worden deze elementen voorzien van twee gespoten verflagen met een totale dikte van ca. 110 mu. Tussen de spuitlagen worden de kozijnen via onze flash-off zone gedroogd in de geconditioneerde droogruimte. Een 3 laklaag behoort tot onze mogelijkheden.

Afmontage en eindcontrole
Na het verduurzamingproces volgt de afmontage van kozijnen, ramen en deuren in onze afmontage-afdeling waar uitsluitend met hoogwaardig kwalitatief hang- en sluitwerk wordt gewerkt. Als laatste handeling op het produkt volgt de eindcontrole, voor wat betreft de afwerking en het goed functioneren van alle samengevoegde onderdelen.

Onze normen en waardes

Wij streven er naar een zo betrouwbaar en duurzaam mogelijk product op te leveren, om deze reden hanteren wij de richtlijnen voor de volgende garanties, keurmerken en certificeringen.

KOMO is een collectief keurmerk dat in de Nederlandse bouw gebruikt wordt, wij mogen het keurmerk aanbrengen omdat wij voldoen aan de strikte kwaliteitseisen.

Forest Stewardship Council (FSC) is een initiatief van milieuorganisaties om verantwoord beheer van bossen te bevorderen, de FSC-standaard brengt sociale, milieu- & economische belangen in balans.

Het Programme for Endorsement of Forest Certification Schemes (PEFC) of PEFC International is een onafhankelijke organisatie die het duurzaam beheren van bossen promoot. Dit biedt klanten en consumenten de mogelijkheid om producten te kiezen uit milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde en economisch levensvatbare bosbouw.

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is een keurmerk voor woningen die voldoen aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. De eisen die het keurmerk stelt, zorgen ervoor dat een inbreker langer de tijd nodig heeft om een woning binnen te komen.

Overige keurmerken

Onze Partners

Benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u meer informatie?